Ni bacanjem kamenja ni prosvjedima već odabirom imena “Jeruzalem”, “Prijestolnica” i “Palestina” za svoje novorođene trojke, palestinski par odgovorio je na odluku američkog predsjednika da prizna Jeruzalem za glavni grad Izraela.

“Hvala bogu, dobila sam trojke i možemo odgovoriti na odluku Donalda Trumpa”, rekla je majka Islam al-Sukili u svome domu u Khan Younesu.

Jeruzalem i Palestina imena su odabrana za dvojicu dječačića, a djevojčica je nazvana Prijestolnica.

Trojke su rođene u prosincu, dva tjedna pošto je američki predsjednik Donald Trump priznao Jeruzalem za glavni grad Izraela.

Međunarodna zajednica smatra nezakonitim izraelsko pripojenje istočnog Jeruzalema i drži da treba zadržati status quo grada koji je svet za tri velike monoteističke religije.

“Trumpova odluka nema nikakve važnosti, Jeruzalem je naša vječna prijestolnica”, ustvrdio je Nidal al-Sukili (30), otac trojki.

Međutim, mladi par morat će se u podizanju djece suočavati s brojnim teškoćama koje su svakodnevica palestinskog stanovništva izloženog siromaštvu i izraelskoj te egipatskoj blokadi.

“Problem su nam pelene i mlijeko”, priznala je majka, a otac Nidal nezaposlen je.

Komentiraj

PREKOepa
Podijeli objavu
Prethodni članakSPLIT Izgorjela tri automobila
Sljedeći članakPotres na Tajvanu: Četiri mrtva, 145 nestalih
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.