Pakleni ‘trojac’: Staricu držali zaključanu, trošili njen novac i lažirali joj dijagnozu

Zagrebačka policija u utorak je izvijestila kako je dovršeno kriminalističko istraživanje nad troje osoba za koje se sumnja da su na području Medveščaka stariju sugrađanku protiv njene volje držali u stanu, lažirali njeno zdravstveno stanje i trošili njen novac.

“Sumnja se da je od srpnja do kraja studenoga 2020. godine na području Medveščaka, osumnjičena 58-godišnjakinja oštećenu 89-godišnjakinju protivno njezinoj volji više puta zaključavala u stan i onemogućavala joj kontakt s bližnjima. Potom je s osumnjičenim 64-godišnjakom, prema zajedničkom dogovoru u namjeri da prevare oštećenu i steknu protupravnu imovinsku korist, iskoristila njenu starosnu dob i zdravstveno stanje, predočavajući joj lažno činjenice da će brinuti o njoj, nakon čega im je oštećena ustupila svoje osobne dokumente i bankovne kartice te potpisala punomoć za raspolaganje novčanim sredstvima po njenom bankovnom računu”, priopćili su iz policije. Uz to, njenim su karticama kupovali  razne proizvode i podizali novac na bankomatima.

Uz navedeno, 64-godišnjak se sumnjiči da je s oštećenom napravio kupoprodajni ugovor za kupnju njenog stana na Medveščaku, dogovoreni iznos nije joj isplatio, a prijenos vlasništva na nekretninu do sada iz neutvrđenog razloga nije realizirano.

Nadalje,  lažno se predstavljajući kao njezin sin, osumnjičeni muškarac s njezinim zdravstvenim dokumentima krivotvorio je i ovjerio medicinsku dokumentaciju temeljem koje joj je promjenio odabranog liječnika primarne zdravstvene zaštite. Osumnjičena 38-godišnjakinja, kao zdravstvena djelatnica, temeljem krivotvorenih isprava, bez da ju je pregledala, ustvrdila je i ovjerila lažnu dijagnozu bolesti od koje 89-godišnjakinja nikada nije bolovala.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici podnijet će kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu, a materijalna šteta koju su osumnjičeni počinili procjenjuje se na 30.800 kuna.

Komentiraj