Talibanski glasnogovornil Ehšanula Ehsan predao se pakistanskim sigurnosnim snagama, a one su u drugom dijelu Pakistana spriječile napad na kršćansku manjinu koji je planirala Islamska država, objavile su u ponedjeljak agencije pozivajući se na izjavu vojske.

Ehsan, čelnik talibanske frakcije Džamat-ul-Ahrar koja je odgovorna za neke od najkrvavijih napada u Pakistanu, predao se vlastima i sad se nalazi u pritvoru, otkrio je glasnogovornik pakistanske vojske Asif Ghafur, a prenio dpa.

Ehsan je tvorac medijskog carstva kroz koje je promicao poruke Talibana i preko društvenih mreža regrutirao ljude u taj pokret.

Pakistanska vojska u ponedjeljak je uhitila i djevojku koja je u ime Islamske države planirala tijekom uskrsnih blagdana izvršiti samoubilački napad na kršćansku zajednicu u Lahoreu, dodao je glasnogovornik vojske, a prenio Reuters.

Vojska je uhićenu identificirala kao Norin Legari, studenticu medicine koja je odrasla u Hyderabadu iz kojeg je doputovala kako bi izvršila napad. Legari je surađivala s dva muškarca, a kod njih su pronađeni prsluci s eksplozivima i granate.

Ova uhićenja dio su kampanje pakistanske vojske protiv džihadističkih militanata koja je pokrenuta nakon niza napada koji su u veljači pogodili tu azijsku državu.

Komentiraj