PAD RUSKOG AVIONA: Islamisti tvrde kako su oni odgovorni za nesreću

FaH

Militantna skupina povezana s Islamskom državom u Egiptu u subotu je objavila da preuzima odgovornost za rušenje ruskog putničkog zrakoplova nad Sinajem, a istodobno egipatski sigurnosni izvori objavili su kako početna istraga pokazuje da je do pada zrakoplova došlo zbog tehničkih problema.

U priopćenju skupine na Twitteru navodi se da su “borci Islamske države uspjeli srušiti ruski zrakoplov iznad Sinaja s 220 ruskih križara. Svi su ubijeni, Bogu hvala”.

Egipatske snage sigurnosti objavile su da je oko 150 tijela od kojih su neka izgorjela pronađeno u krugu od pet kilomatara od mjesta pada zrakoplova. Zrakoplov je padao okomito pa je njegov veliki dio gorio, kazao je izvor.

Ruski mediji prenose da su ruski istražitelji uzeli uzorke goriva na posljednjem mjestu na kojem je zrakoplov natočio gorivo u ruskom gradu Samari te da provode istragu nad osobama koje su pripremale zrakoplov za polijetanje iz Rusije te u sjedištu zrakoplovne tvrtke.

Ruska novinska agencija Interfax prenijela je da je rusko državno regulatorno tijelo u posljednjoj rutinskoj kontroli u ožujku 2014. pronašlo sigurnosne propuste u tvrtki Kogalimavia, no da su one bile otklonjene.

Komentiraj