FaH

PAD AVIONA U SIRIJI: Poginulo 60 članova Zbora Crvene armije

Danas su u padu zrakoplova ruskog ministarstva obrane Tu-154 poginule 92 osobe. Među njima se nalazilo i 60 članova službenog vojnog zbora i plesne skupine Alexandrov Ensemble, također poznate i kao Zbor Crvene armije.

Zbor je trebao nastupiti za ruske vojnike koji se nalaze u Siriji u sklopu proslave Nove Godine. Osim tri solo pjevača, u nesreći su poginuli svi članovi zbora.

Zbor su činili članovi sovjetskog, a nakon toga i ruskog vojnog osoblja te su predstavljali Rusiju na važnim vojnim svečanostima diljem svijeta. 1928. godine utemeljio ga je bojnik Alexander Alexandrov, koji je na njegovom čelu bio preko 17 godina.

Izvodili su različite skladbe, od folk melodija, preko himni i opernih arija do popularne glazbe, a na repertoaru od čak 2000 pjesama koje su izvodili bile su i pjesme poput Kaćuše, Kaljinke i Ave Marije, prenosi Dnevnik.hr.

‘Nemam riječi kojima bih opisao ono što sad osjećam. Ne mogu u potpunosti shvatiti što se događa. Supruga mi plače, djeca ne razumiju što se događa’, kazao je jedan od troje preživjelih solo pjevača zbora, Vadim Ananijev za RT. On je propustio let jer mu se rodilo dijete. Velik broj ljudi okupio se ispred zgrade u Moskvi gdje je zbor imao probe.

https://www.youtube.com/watch?v=KdrCsB23GoU

https://www.youtube.com/watch?v=lOfvkmJ7AR0

Komentiraj