Pacijentice optužuju varaždinskog psihijatra: Tražio ih da se skinu i dirao ih

 

Emisija ‘Provjereno‘ večeras donosi ispovijest bivših pacijentica varaždinskog psihijatra koji, unatoč prijavama komori, još uvijek ima dozvolu za rad.

Nakon što bi pridobio njihovo povjerenje, u sobi pod ključem započinjao bi sa sljedećim terapeutskim metodama – tražio ih da se skinu, dirao ih ili tražio da one diraju njega. Pozivao se na Freuda i objašnjavao važnost seksualnog odnosa za liječenje. Bivše pacijentice, od kojih je jedna u to vrijeme bila maloljetna, ispričale su traume koje su doživjele tijekom terapije kod uglednog varaždinskog psihijatra.

“To je djevojka koja je došla k njemu radi duboke, snažne anksioznosti… Objasnio je da ona ima pojačanu laktaciju iz grudi i počeo je pri svakom njenom dolasku dirati grudi i to je trajalo nekakvih pet, šest mjeseci, da bi na kraju predložio direktni seksualni odnos”, ispričao je Nebojša Buđanovac, psihoterapeut i socijalni pedagog kod kojeg je djevojka naknadno potražila pomoć.

Dodao je da je on vrlo lukavo manipulirao djevojkama koje su bile izrazito ranjive, izrazito osjetljive i činio je to zbog zadovoljenja nekih svojih seksualnih potreba. “On je, de facto, seksualni predator “, ustvrdio je.

 

Komentiraj