Ivo Cagalj/PIXSELL

Pacijent u KBC-u Split razbijao inventar, ozlijeđena medicinska sestra

U noći sa utorka na srijedu, pacijent na Jedinici intenzivnog liječenja KBC-a Split na Križinama ustao je iz kreveta, dohvatio metalnu šipku i počeo uništavati sve oko sebe. Lakše je ozlijeđena medicinska sestra, javlja splitska policija.

“U 0:23 iz splitske bolnice zatražena je intervencija policije zbog, kako je u dojavi navedeno, nasilnog ponašanja jednog pacijenta. On je oštetio inventar i napao liječničko osoblje”, navodi se u policijskom priopćenju.

Policija je obavila očevid i utvrđuju se sve okolnosti. Informacija o materijalnoj šteti nema.

Policij dodaje kako osumnjičenik, obzirom na zdravstveno stanje, nije priveden u službene prostorije, već je zadržan na daljnjem liječenju.

Predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenja KBC-a Split, Nenad Karanović, za Dnevnik.hr rekao je kako je došlo do uznemirenosti jednog bolesnika.

“To se može dogoditi na bolničkom liječenju, pogotovo u jedinicama intenzivnog liječenja. Uzroci mogu biti različiti. On je krenuo uništavati opremu. Osoblje ga je pokušalo spriječiti. Tijekom toga je lakše ozlijeđena jedna medicinska sestra. Oštećena su dva respiratora i jedan monitor. Ostali pacijenti nisu bili ugroženi”, rekao je.

Komentiraj