MUP

OZLIJEĐENO 4 DJECE Pijan izazvao prometnu nesreću

U prometnoj nesreći u četvrtak na državnoj cesti Vinkovci-Jarmina, ozlijeđeno je četvero djeca u dobi od 1, 4, 7 i 9 godina, dok ih je u osobnom automobilu vozio njihov 44-godišnji otac iz Ivankova, koji je bio pod utjecajem alkohola, izvijestila je u petak vukovarsko-srijemska policija.

Nesreća se dogodila sinoć oko 18,50 sati. Policija navodi da je u vozilu bila i majka djece, ali su ona i otac, u čijoj je krvi izmjereno 1,8 promila alkohola, prošli bez ozljeda dok su djeca lakše ozljeđena.

Očevidom je utvrđeno da 44-godišnjak, vozeći iz smjera Jarmine prema Vinkovcima, nakon nadvožnjaka iznad željezničke pruge na vinkovačkoj obilaznici nije prilagodio brzinu kretanja vozila, te je udario u betonske elemente i sletio na poljski put. Također je utvrđeno da vozač nije koristio sigurnosni pojas, prevozio je jednu osobu više nego što je upisano u prometnoj dozvoli te je na nedopušteni način prevozio djecu na zadnjem sjedištu.

“Okolnosti pod kojima se dogodila ova prometna nesreća posebno ističemo jer su počinjeni prekršaji (brzina, alkohol, pojas, dječje sjedalice) prisutni kumulativno”, priopćeno je iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

Policija posebno upozorava vozače da ne upravljaju vozilima ako su konzumirali alkoholna pića.

Također vozače upozoravaju da vozilom upravljaju u granici dopuštene brzine i prilagode brzinu uvjetima na kolniku, koriste sigurnosni pojas na način predviđen od proizvođača, ne koriste mobitel za vrijeme vožnje, da putnici koriste sigurnosni pojas, a naročito da se djeca smještaju u dječje sjedalice ili prilagođena postolja.

Komentiraj