Marko Lukunic/PIXSELL

OZBILJNO UGROŽENO ZDRAVSTVENO STANJE IVE SANADERA Hitno ga iz zatvora prebacili u KBC Rebro

[quote_box_center]

  • Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u subotu popodne iz remetinečkog zatvora hitno je prebačen u zagrebački KBC Rebro, doznaje Jutranji list
  • Odlučio je tako zatvorski liječnik nakon što se Sanader opetovano požalio na probleme sa srcem i povišenim tlakom, a s kojima muku muči više od tri godine
  • Da je stanje ozbiljno i da nije za povratak u ćeliju, ustanovili su odmah nakon prvih pretraga u toj civilnoj bolnici jer u Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici nemaju uvjete za liječenje mnogih bolesti

[/quote_box_center]

Bivši premijer i predsjednik HDZ-a Ivo Sanader u subotu popodne iz remetinečkog zatvora hitno je prebačen u zagrebački KBC Rebro, doznaje Jutranji list.

Odlučio je tako zatvorski liječnik nakon što se Sanader opetovano požalio na probleme sa srcem i povišenim tlakom, a s kojima muku muči više od tri godine. Da je stanje ozbiljno i da nije za povratak u ćeliju, ustanovili su odmah nakon prvih pretraga u toj civilnoj bolnici jer u Bolnici za osobe lišene slobode u Svetošimunskoj ulici nemaju uvjete za liječenje mnogih bolesti.

U KBC-u Rebro osuđenom bivšem premijeru su napravili, kako doznaje Jutarnji list, elektrokonverziju točnije elektrošok malene snage. Trenutno se osjeća bolje, stanje mu je stabilno i uskoro bi trebao biti otpušten i vraćen u zatvor na daljnje odsluženje kazne, a do tada će ga, ispred bolničke sobe čuvati pravosudni policajci.

Dodatna briga o Sanaderovom zdravstvenom stanju

Zbog komplikacija sa srcem zbog kojih se u posljednje vrijeme Sanader ne osjeća dobro dva je puta ovaj tjedan odgađano ročište za “aferu Planinska” na zagrebačkom Županijskom sudu. Upravo zbog te boljke, ovoga je utorka u istoj bolnici imao već zakazan pregled kod kardiologa, a obzirom da je u subotu kada je zaprimljen procijenjeno da je stanje ozbiljno, pretraga je napravljena odmah.

Podsjetimo, prošle godine u listopadu Ivo Sanader je zbog srčanog poremećaja već bio hospitaliziran i od tada se dodatno pazi na njegovo zdravstveno stanje i ništa se ne prepušta slučaju.

Komentiraj

Source:Katarina Galić