Udruga Indigo

Ovu subotu rezervirajte za humanitarnu PaziMaziVoli Canicross utrku

Najavljena sunčana subota i ugodnih 17 stupnjeva idealni su uvjeti za ugodno druženje, rekreaciju i podršku dobrom cilju. Pridružite se PaziMaziVoli Canicross utrci (30. ožujka) na stazama oko Jezera Rakitje, s početkom u 15 sati.

Događanje se održava u organizaciji Canicross Croatia i Udruge Indigo, s plemenitom svrhom promicanja aktivnog i odgovornog suživota sa psima. U utrci će sudjelovati specijalna pseća postrojba Udruge Indigo, a vi samo trebate navući svoju sportsku opremu i “dozvoliti Indigo njuškama da vas izmore, ali i da vas očaraju, jer ovo je prilika da svojeg sutrkača povedete doma”.

Utrka ima i humanitarni karakter, jer će se prikupljati donacije za kninske ljubimce Udruge Berta koja trenutno skrbi za preko 40 pasa kojima su prijeko potrebne ampule, igračke, zdjelice, ogrlice i povodci.

Canicross je disciplina trčanja u kojoj sudjeluju ljudi i njihovi psi, a pas je elastičnim povodcem privezan za pojas kojeg trkač nosi oko struka. Bitno je da pas pritom ima odgovarajuću ormu, odnosno oprsnicu, kako mu se ne bi ograničavalo prirodno kretanje i disanje. Trkaće staze su uglavnom dugačke oko 5 km, a ovaj oblik aktivnosti prikladan je za početnike i sve koji nemaju visok stupanj kondicije. Canicross osim što koristi vašem, ali i psećem zdravlju, odličan je za produbljivanje veze koju imate sa svojim ljubimcem.

Dodajmo kako je tvrtka Purina osigurala više od sto kilograma hrane za životinje iz udruge Berta. Svi koji nisu u mogućnosti pridružiti se canicrosserima imaju mogućnost cijelu utrku pratiti live zahvaljujući Thinkubatoru.

Komentiraj