Ovog vikenda se održava jubilarna vinska manifestacija – Vinistra

Najpoznatija imena istarskog vinarstva čekaju vas na jubilarnoj 25. Vinistri.

Više od 130 izlagača, vrhunska vina, odlična hrana, sjajan zabavni program i gostovanje globalne zvijezde vinskog svijeta – britanskog vinskog kritičara Stevena Spurriera, koji je ostao zapamćen kao inicijator legendarnog Paris tastinga 1976. kad su prvi puta u povijesti američka vina pobijedila francuska.

Već u četvrtak, dan prije svečanog otvorenja Vinistre, u hotelu Parentium (Plava Laguna) vinari, sommelieri, enolozi družit će se sa Stevenom Spurrierom na masterclass radionici ‘Stevenovo putovanje kroz istarske malvazije’.

Vođene vertikalne degustacija Malvazije i nagrađivanog Cabernet Sauvignona Festige poznate vinske kuće Vina Laguna, sljubljivanje zrelih istarskih sireva i maceriranih istarskih malvazija, degustacija vina otoka Krka, usporedba istarskih sa svjetskim vinima, prezentacija Vin de Rosa, desertnog vina Vodnjanštine, tek su neke od zanimljivih radionica ovogodišnje Vinistre koja se održava od petka do nedjelje (11. do 13. svibnja) u dvorani Žatika u gardu Poreču.

Istinske gurmane očekuje i Plava Laguna Gourmet show na kojem će se ove godine uz poznate istarske restorane: Bacchus, La Grisa i Konoba Da Lorenzo predstaviti i nagrađivani restoran hotela Villa Magdalena iz Hrvatskog zagorja.

Vinistra

Komentiraj