HINA/ Zvonimir KUHTIĆ

Ovo su članovi povjerenstva koje radi na Zakonu o pobačaju

Ministar zdravstva Milan Kujundžić u utorak je izjavio kako imena člamova Povjerenstva koji rade na zakonu o pobačaju nisu tajna. Novinarki N1 televizije rekao je da nazove Ministarstvo i da će dobiti odgovor.

“Ministarstvo zdravstva nije osnovalo Radnu skupinu za izradu Zakona, već je osnovalo Povjerenstvo za evaluaciju zakonskih kriterija i iskustava država Europske unije koji se odnose na pravo prekida trudnoće”, kazali su iz Ministarstva i objavili imena članova.

Članovi Povjerenstva su: prof.dr. sc.Ante Čorušić, prof.dr. sc.Berivoj Mišković, dr.sc Tanja Turudić, prof.dr. sc.Marko Vulić, prof.dr.sc. Zdravka Poljaković, prof.dr. sc.Darko Marčinko, prof.dr. sc.Dinka Pavičić-Baldani, prof.dr.sc. Anica Čulo Margaletić, mr.sc Mirna Erman-Vlahović, prof.dr.sc. Urelija Rodin.

“Tko god nazove moje ministarstvo – dobit će ime”

Nedavno je osnovano i povjerenstvo koje će, kako je najavio ministar Kujundžić, napraviti analizu zakona koji su na snazi u zemljama Europske unije. Kujundžić, kao ni Ministarstvo, ne žele otkriti tko sjedi u tom povjerenstvu.

“Ništa mi ne tajimo, međutim, ovdje se radi o normalnoj radnoj skupini koja nije zadužena za izradu zakona, već je to skupina stručnjaka iz područja medicine, biomedicine i drugih područja koja analizira iskustva i regulative iz zemalja EU-a i diljem svijeta. Ljudi rade za nula kuna, a još ih eksponirati, ali tko god nazove moje ministarstvo – dobit će imena”, poručio je.

KUJUNDŽIĆ “Zakon o pobačaju neće biti gotov do veljače 2019.”

Komentiraj