OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN: Culej tvrdi da mu je zastupnica Živog zida ukrala torbu

Danas smo u Saboru gledali nekoliko burnih i nesvakidašnjih situacija. Prvo su Ivana Pernara iz sabornice iznijeli stražari, potom je Miro Bulj donio vreću punu smeća koju je ostavio na stolici premijeru Andreju Plenkoviću, ali daleko su ih nadmašili Stevo Culej i Živi Zid.

Zastupnik HDZ-a Culej, naime, optužio je zastupnicu Živog zida Snježanu Sabolek da mu je – ukrala torbu. U izjavi novinarima Culej je rekao kako je riječ o torbi teškoj 10 kila, te kako ih je već prijavio saborskoj straži, a planira i prijavu policiji.

Iz Živog zida, pak, kažu kako se torba slučajno zatekla u njihovom pretincu te će ju vratiti HDZ-ovom saborskom zastupniku.

Danas smo saznali da je Culejeva torba nestala tijekom Dana otvorenih vrata Sabora. Culej kaže kako su mu Sabolek i Vucelić na pitanje gdje je torba odgovorili da je u automobilu, a na pitanje gdje je automobil, rekli su mu, kaže, da je daleko.

“U toj torbi je od sudskih presuda i dokumenata koje su naslovljene na moje ime, od haških dokumenata, dokumenti vezani iz vremena Udbe za neke saborske zastupnike. Sve što sam imao to mi je nestalo. Sada je došao tajnik Živog zida koji kaže da je moja torba vjerojatno u njihovoj središnjici. Vjerojatno na kopiranju, prepisivanju i ostalo. Ja još svoju torbu ne mogu dobiti”, požalio se Culej novinarima.

Optužio je pritom zastupnike Živog zida da ga ‘sprdaju’ i ne žele mu vratiti torbu s dokumentima. “S tim dokumentima bi oni mogli svašta. To su originali koji su vezani uz Milorada Pupovca o njegovom sudjelovanju u poznatoj akciji nespašavanja doktora Šretera, tu su i neki državni tužioci i njihove biografije. Ima jako puno dokumenata, da ne idem u dubinu. Tu ima od nestalih osoba originalni dokumenti iz Haaga koji su meni isto dostavljeni preko prijatelja gdje se vidi tko je odveden, tko ubijen. Tu ima svega i svačega” objasnio je.

Novinarima je potom opisao i kako je ‘slijedio tragove’ te doznaogdje je torba završila. “Došao sam u prostoriju gdje su pretinci i pitao gdje je moja žuta torba, koja je bila u sabornici. Rečeno mi je da je prenesena uoči Dana otvorenih vrata u prostoriju i da misle da ju je iznijela zastupnica Sabolek. Pitao sam kako je mogla odnijeti moju torbu s deset kila dokumenata. To je vojna torba. Ona je rekla da je to odnijela i da nije uopće gledala što je u njoj. Deset dana vući tuđu torbu od deset kilograma dokumenata u automobilu i u središnjicu, a ne pogledati unutra što se nalazi i čija je to torba, to je malo teži slučaj”, rekao je.

Damjan Vucelić iz Živog zida, pak, demantira Culeja. “Mi nismo HDZ da torbarimo i krademo, mi se ne služimo metodama kao HDZ. Gospodin Culej će dobiti svoju torbu natrag. Mi smo tu torbu dobili u našem pretincu i preuzela ju je kolegica Snježana Sabolek. Ona će biti vraćena”, reao je i poručio kako su mu saborske službe potvrdile da su torbu stavile u krivi pretinac. Upitan zašto više od tjedan dana ne vraćaju torbu zastupnika, Vucelić objašnjava da dosad nisu znali čija je torba jer na njoj ne piše njegovo ime.

Komentiraj