“Ovo je ogroman tehnološki iskorak za Hrvatsku vojsku”

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Ministar obrane Damir Krstičević u utorak je odgovarao na novinarska pitanja o kupnji borbenih zrakoplova.

“U procesu smo donošenja odluke na državnoj razini, stručna skupina je završila svoj posao, dala preporuku, nakon toga smo otišli u Sabor. U 12. je mjesecu Sabor dao jednoglasno mišljenje, sad je drugi korak u procesu donošenja odluke sastanak Vijeća za obranu, a treći je konačna odluka Vlade”, objasnio je Krstičević.

Dodao je da na natječaju svatko dao svoju ponudu – vrhunske države s vrhunskim proizvodima. “Kad odlučimo tko je za nas najprihvatljiviji, hrvatska će javnost znati za našu odluku”, istaknuo je ministar, kako prenosi N1.

“Ovaj posao nije posao ove Vlade, nego nekoliko ministara, prema tome suradnja s državom je jako bitna. Osim aviona, karakteristike aviona, tražimo državu koja će nam dati operativno iskustvo, iskustvo održavanja, logistike. To je ogroman tehnološki iskorak za Hrvatsku vojsku, dolazi znanje, tehnologija, mladi ljudi. Mislim da je Hrvatska vojska konačno zaslužila da dobije taj iskorak i da bude u spremnosti pomoći narodu i jamac sigurnosti narodima na ovim prostorima”, objasnio je.

Komentirajući izjave nekih bivših pilota kako su izraelski avioni ‘izraubani’, Krstičević kaže: “Gripen je vrhunski zrakoplov, F16 je vrhunski zrakoplov i to je moj stav”.

Komentiraj