Aerius

Ovo je najmanji DRON na svijetu

Axisov Aerius je dimenzijama 3x3x2 cm toliko malen da ima svoje kućište unutar kontrolera. Uz 15 minuta punjenja ovaj minijaturni dron moći će letjeti do 7 minuta.

178970174755d5cc32a80b7340086230_wide

Dronovi su u izuzetno kratkom vremenu postali toliko sveprisutni da nas danas više ne bi čudilo ni da ih vidimo na policama supermarketa, a još su nedavno bili SF gadget o kojem smo mogli samo sanjati.

Tad su ih mogli priuštiti filmaši i kompanije za ozbiljan rad koji su se radije odlučili za dron umjesto za helikopter.

Najpoznatije kompanije koje ih proizvode, takmiče se koja će napraviti bržu, bolju ili napredniju letjelicu i slični dronovi su preplavili tržište.

Kompanija Axis Drones odlučila se za mini dronove, a najnoviji Aerius, najmanji je na svijetu. Dimenzijama 3x3x2 cm toliko je malen da ima svoje kućište unutar kontrolera.

Nakon što su ga uspješno financirali u crowdfunding kampanji, Aerius na tržište stiže krajem rujna, po cijeni od 35 dolara.

Kako je dron malih dimenzija, ni baterija nije velika pa će omogućiti 5 do 7 minuta leta nakon 15 minuta punjenja. U tako malom pakiranju opremljen je senzorima i tehnologijom koja će ga držati stabilnim.

Komentiraj