Axisov Aerius je dimenzijama 3x3x2 cm toliko malen da ima svoje kućište unutar kontrolera. Uz 15 minuta punjenja ovaj minijaturni dron moći će letjeti do 7 minuta.

178970174755d5cc32a80b7340086230_wide

Dronovi su u izuzetno kratkom vremenu postali toliko sveprisutni da nas danas više ne bi čudilo ni da ih vidimo na policama supermarketa, a još su nedavno bili SF gadget o kojem smo mogli samo sanjati.

Tad su ih mogli priuštiti filmaši i kompanije za ozbiljan rad koji su se radije odlučili za dron umjesto za helikopter.

Najpoznatije kompanije koje ih proizvode, takmiče se koja će napraviti bržu, bolju ili napredniju letjelicu i slični dronovi su preplavili tržište.

Kompanija Axis Drones odlučila se za mini dronove, a najnoviji Aerius, najmanji je na svijetu. Dimenzijama 3x3x2 cm toliko je malen da ima svoje kućište unutar kontrolera.

Nakon što su ga uspješno financirali u crowdfunding kampanji, Aerius na tržište stiže krajem rujna, po cijeni od 35 dolara.

Kako je dron malih dimenzija, ni baterija nije velika pa će omogućiti 5 do 7 minuta leta nakon 15 minuta punjenja. U tako malom pakiranju opremljen je senzorima i tehnologijom koja će ga držati stabilnim.

Komentiraj