OVO JE BOMBA KOJA JE SRUŠILA RUSKI AVION Islamska država objavila fotografiju naprave koja je ubila više od 200 ljudi

EPA/MAXIM GRIGORIEV

U srijedu se na Internetu pojavila fotografija bombe skrivene u limenci bezalkoholnog pića, koja je, prema tvrdnjama terorističke skupine Islamska država, odgovorna za pad ruskog aviona Metrojet koji se prošlog mjeseca srušio na Sinaju u Egiptu pri čemu je poginulo više od 200 ljudi.

Fotografija se nalazi u najnovijem broju islamističkog magazina Dabiq, a prikazuje limenku Schweppes Golda i detonatora. Islamistički magazin navodi kako fotografija prikazuje ‘IED (improvizirana eksplozivna naprava) kojom je srušen ruski zrakoplov’.

ScreenShot002crop

Prema riječima stručnjaka za eksplozive televizijske kuće ABC, bombu sa fotografije detonirao je netko na samom letu. Islamistički magazin samo je naveo kako je bomba prokrijumčarena na let.

Prije samo nekoliko dana ruski su dužnosnici objavili kako je avion srušila bomba. Nekoliko sati nakon pada zrakoplova, odgovornost za pad preuzela je podružnica Islamske države u Egiptu.

Svih 224 putnika i članova posade Airbusa koji je putovao iz Šarm el Šeika za Sankt Peterburg poginulo je a predsjednik Vladimir Putin rekao je u utorak po završetku službene istrage da će uloviti odgovorne i intenzivirati napade protiv militanata u Siriji.

Komentiraj