Ovisnost Kurta Cobaina je poslužila kao inspiracija za film “The Batman”

Redatelj filma ‘The Batman’ Matt Reeves je u jednom intervjuu ispričao kako je, pišući scenarij za film, lik Batmana poistovjetio s Kurtom Cobainom i njegovom borbom s ovisnošću.

Matt Reeves koji je napisao scenarij za film ‘The Batman’ te ga producirao i režirao, ispričao je u intervjuu za Esquire da ga je Nirvana prvi put privukla u ranim fazama razvoja filma, preciznije pjesma ‘Something In The Way’ s albuma grupe Nirvana ‘Nevermind’, koja mu je poslužila kao inspiracija za scenarij, a koja se pojavljuje u prvom foršpanu filma.

„Razmišljao sam o tome kako se snalazi Bruce Wayne na način koji prije nije viđen? Počeo sam razmišljati. Što ako se dogodi neka tragedija,  Wayne vidi svoje roditelje ubijene i ovaj tip postane tako povučen da ne znamo što radi? Je li ovaj tip nekakav svojeglav, nepromišljen, narkoman? Istina je da je on vrsta narkomana. Njegova droga je njegova ovisnost o ovom nagonu za osvetom. On je kao Batman Kurt Cobain.”

Reeves je također spomenuo i film ‘Last Days’ iz 2005. referirajući se na izmišljeno prepričavanje razdoblja koje je dovelo do Cobainovog samoubojstva 1994. godine ističući da će Batman sadržavati hommage drami Gusa Van Sant-a. Kako piše Esquire riječ je o kadru pojačala složenih u skladištu. Dodao je i da će prikazati Wayne Manor odnosno Batmanovo zdanje u jednoj vrlo gruboj verziji jer Waynu u tom trenutku nije stalo do njegovog bogatstva.

Kao što je poznato Batmana će glumiti Robert Pattison, glavnog negativca glumit će Paul Dan, Zoë Kravitz pojavljuje se u ulozi Catwoman, Andy Serkis glumi batlera Alfreda Pennyworta, Colin Farrell u ulozi Pingvina i Jeffrey Wright kao šef policije Gotham Cityja, James Gordon.

 

 

 

 

 

Komentiraj