Ovi zastupnici više neće predstavljati Hrvatsku u Europskom parlamentu

U nedjelju su održani izbori za Europski parlament, u kojem su po četiri mandata osvojili HDZ i SDP, a po jedan Živi zid, lista Mislava Kolakušića, Suverenisti i Amsterdamska koalicija.

U novom sazivu Hrvatska će imati 12 zastupnika, dok smo u prošlom mandatu imali 11. Taj novi, 12. zastupnik, će u Europski parlament ući kad se dogodi Brexit.

Hrvatsku u Bruxellesu više neće predstavljati IDS-ov Ivan Jakovčić, HDZ-ovi Ivana Maletić i Ivica Tolić, nezavisni Marijana Petir i Davor Škrlec te HNS-ov Jozo Radoš. Svoja mjesta u Europskom parlamentu zadržali su SDP-ovci Biljana Borzan i Tonino Picula, HDZ-ove Dubravka Šuica i Željana Zovko te Ruža Tomašić.

HDZ će u ovom sazivu, umjesto Ivane Maletić i Ivice Tolića, put Bruxellesa poslati Karla Resslera i Tomislava Sokola. SDP će, uz Borzan i Piculu, predstavljati Predrag Fred Matić i Romana Jerković.

Prvi put će u EU parlament ući Mislav Kolakušić te Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida. Amsterdamsku koaliciju predstavljat će Valter Flego, istarski župan i član IDS-a.

Komentiraj