Ove subote prva eno-gastro manifestacija – Vivodina Wine and Walk

Svi ljubitelji kušanja vina domaćih vinara u studenom će doći na svoje jer najavljena je omiljena eno-gastro manifestacija Vivodina Wine and Walk.

Riječ je o manifestaciji, u potpunosti posvećenoj lokalnoj enogastronomiji, koja će se održati  6. i 13. studenog u vivodinskom kraju koje je sa svojih 26 sela i zaselaka u sklopu Karlovačke županije, od davnina poznato po uzgoju vinove loze.

U sklopu manifestacije sudionici će posjetiti ukupno osam domaćih vinarija dok će njihova šetnja vivodinskim krajem trajati čak 7 sati na ruti dugoj 9 kilometara.

U svakoj vinariji kušat će se probrana vina i otkrivati tajne vivodinskog vinarstva. Svaki sudionik dobit će svoj start paket unutar kojeg se nalazi i prigodna čaša koja se čitavo vrijeme nosi oko vrata te ona ostaje lijep poklon za uspomenu.

Renomirani vinari vivodinskog kraja posjetiteljima će ponuditi čitavu paletu okusa vina zbog čega je ova manifestacija nezaobilazna za sve ljubitelje vina i otkrivanja novih turističkih potencijala kontinentalne Hrvatske.

Organizatori očekuju kako će još jednom okupiti posjetitelje iz cijele Hrvatske koji će kroz sljubljivanje vina i rekreacije upoznati ovaj vinogradarski kraj.

Ruta je, ističu organizatori, pomno planirana kako bi sudionici uživali u prekrasnim prirodnim ljepotama vivodinskog kraja koji se nalazi unutar Parka prirode Žumberak – Samoborsko gorje, a predviđeno je i kušanje domaće, lokalne hrane u vinarijama. Neće nedostajati ni zabave, a diljem rute predviđena su brojna iznenađenja.

Broj sudionika je ograničen na 210 osoba po danu koje će se rutom kretati u grupama po 30 sudionika.

Komentiraj