Ove sezone pet je igrača odigralo sve utakmice. Jordan devet sezona nije propustio nijednu

Regularni dio NBA sezone na samom je kraju, velika većina momčadi ima za odigrati još po dvije utakmice i već sad se zna da je ova sezona donijela novi negativni rekord po broju igrača koji su odigrali sve utakmice.

Deni Avdija (Washington Wizards), Saddiq Bey (Detroit), Mikal Bridges (Phoenix), Kevon Looney (Golden State) i Dwight Powell (Dallas) su petorica koji nisu propustili niti jednu utakmicu ove sezone. Samo pet igrača, nikad manje u NBA povijesti.

Naravno da su ozljede uvijek razlog za neigranje, međutim odmaranje igrača, i to važnih igrača, je nešto što muči i vodstvo NBA lige i navijače koji na terenu uvijek žele gledati najveće zvijezde. Stariji poznavatelji NBA lige sjećaju se 90-ih godina, i nekih igrača nešto kasnije, koji doslovno godinama nisu izostali s utakmice. A.C. Green je odigrao 1.192 uzastopne utakmice od studenog 1986. do travnja 2001. Michael Jordan je imao devet sezona u kojima je odigrao sve 82 utakmice – zadnja od tih devet sezona je bila kad je imao 40 godina! Kobe Bryant je u jednom periodu imao 235 utakmica u nizu, broj bi bio i veći da ga ozlijeđeni lijevi gležanj nije zaustavio. John Stockton je prvu utakmicu propustio u šestoj sezoni, da bi nakon toga zaredao još sedam uzastopnih sezona sa 82 odigrane utakmice. Karl Malone je u svojih 19 NBA godina imao deset sezona u kojima je odigrao 100 posto utakmica. Gary Payton je, kao i Jordan, imao devet sezona s 82 odigrane utakmice.

NBA liga ima pravilo po kojem klubovi smiju odmarati igrače ako igraju utakmice dan za danom, uz uvjet da igrače smiju odmarati samo u domaćim utakmicama. Prošle sezone su zbog kršenja tog pravila bili kažnjeni Orlando i San Antonio, međutim Gregg Popovich se zbog toga sigurno nije zabrinuo, on otvoreno kaže kako u cilju „čuvanja zdravlja“ dozira broj utakmica svojih igrača.

Komentiraj