Ovakvo nešto se ne pamti: U rijeci Karašici uginule su tone ribe

U rijeci Karašici uginule su tone ribe. Rijeka Karašica čista je do kanala Putna, a iz tog se kanala u rijeku ulijevaju nečistoće. Zasad nadležne službe nisu službeno potvrdile koji im je izvor. Iz Hrvatskih voda kažu da je uginuće riba vjerojatno rezultat hidroprilika, a da nije problem u održavanju.

Željko Macanić, voditelj Zajednice športsko-ribolovnih udruga Donji Miholjac, tijekom 20 godina službe, kaže, takvo nešto nije doživio. “35 kilometara rijeke Karašice je mrtva rijeka. Vidite boju – tamna boja nafte. Vidite uginule somove, štuke”, rekao je za Dnevnik.hr.

Krim policija uzela je uzorak vode, a veterinari uzorke riba koje su poslali u Zagreb na Veterinarski institut. Poslano je sedam vrsta riba. “Nikada dosad nije opisano da od neke bolesti ugibaju ribe različitih vrsta i kategorija u tako kratkom vremenu. Tako da nije objektivno očekivati i sumnjati da je bolest bila uzrok pomora”, rekao je Dražen Oraić s Hrvatskog veterinarskog instituta.

Macanić je rekao da je na sto metara dužine skupljeno 100 kilograma. Tu, ističe, nema povratka. Uzroci uginuća trebali bi biti poznati za dva tjedna, kada će biti objavljena analiza Veterinarskog instituta.

Komentiraj