Ovaj petak edukacija Zdravstvene komisije HOO-a o pregledima sportaša

Zdravstvena komisija Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) ovaj petak će održati tečaj edukacije zdravstvenih djelatnika u sportu. Glavna tema su zdravstveni pregledi sportaša, priopćili su iz HOO-a.

Svoja iskustva podijelit će eminentni predstavnici struke. Predsjednik Zdravstvene komisije HOO-a Miran Martinac govorit će o važnosti zdravstvenih pregleda sportaša. Dragan Primorac imat će izlaganje o genetici i novim iskoracima u prevenciji iznenadne srčane smrti u sportaša, a o zdravstvenim pregledima sportaša u medicini rada će svoja saznanja iznijeti Marina Milaković.

Potom će biti predstavljene tri vrste indikacija – za pulmološki pregled (Marko Jakopović), za kardiološki pregled (Mladen Jukić) te za ortopedski pregled adolescenata u sportskoj ambulanti (Miroslav Smerdelj).

Tu je i tema o zdravstvenom i epidemiološkom kartonu sportaša olimpijca, koju će predstaviti Damir Jemendžić. Epidemiološke aspekte zdravstvenog pregleda sportaša prezentirat će Krunoslav Capak, a cjelovitu obradu sportaša i stručnog osoblja (trenera) koje je preboljelo koronavirus stručno će pojasniti Igor Borić. O zdravstvenim pregledima paraolimpijaca govorit će Milan Milošević.

Poslijepodnevni program bit će u znaku radionice/panela na temu: Zdravstveni pregledi sportaša i trenera u programima HOO-a. Sudionici će biti upravo sportaši i treneri uz uvodnu riječ HOO-ove voditeljice zdravstvene skrbi sportaša Mimi Vurdelje.

Završni panel na temu Zdravstveni pregledi sportaša kao važan segment zdravstvene skrbi o sportašu okupit će predstavnike iz drugih područja sustava sporta. Osim državne tajnice Ministarstva zdravstva Marije Bubaš, Dinka Pivalice, Krunoslava Capaka i Tomislava Madžara, sudjelovat će državni tajnik Ministarstva turizma i sporta Josip Pavić te HOO-ova voditeljica pravnih poslova Biserka Vrbek.

Cjelodnevni tečaj i edukacija održava se u zagrebačkom hotelu Hilton Garden Inn i trajat će od 8.30 do 19 sati.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner