Ovacije u Dvoru za Martinu Filjak, Felixa Kliesera i Andreja Bielowa

Pijanistica Martina Filjak, hornist Felix Klieser i violinist Andrej Bielow nastupili su u četvrtak navečer u atriju Kneževa dvora s izvedbom djela Duvernoya, Schumanna, Dukasa, Wieniawskog i Brahmsa.

Pijanistica Martina Filjak miljenica je festivalske publike te, između ostalih, laureatkinja i nagrade Orlando koja se dodjeljuje za najbolja umjetnička ostvarenja u glazbenom programu Dubrovačkih ljetnih igara.

Martina Filjak tako se prvi put u Jrvatskoj predstavila u triju – s njemačkim hornistom Felixom Klieserom te jednim od vodećih ukrajinskih glazbenika, violinistom Andrejem Bielowom.

DLJI

Umjetnici su izveli Trio za glasovir, rog i violinu u c-molu pionira glazbe za rog Frédérica Duvernoya, Adagio i Allegro za rog i glasovir Roberta Schumanna, Villanelle za rog i glasovir Paula Dukasa i Briljantnu fantaziju Henryka Wieniawskog u prvom dijelu te Trio za rog, violinu i glasovir u Es-duru Johannesa Brahmsa u drugom dijelu.

Festivalska publika za izvedbu ih je nagradila gromoglasnim i dugotrajnim pljeskom, pa su se glazbenici i nekoliko pita vraćali na poklon.

Sljedeći koncert na programu 72. Igara je u srijedu, 18. kolovoza u 21:30 ispred Katedrale kad će pred festivalskom publikom zasvirati Dubrovački simfonijski orkestar uz Gorana Filipeca na glasoviru te pod vodstvom brazilskog maestra Eduarda Straussera.

DLJI

Komentiraj