Američka jazz diva i višestruka dobitnica nagrade Grammy, Dee Dee Bridgewater, nastupila je ispred dubrovačke Katedrale uz pratnju Jazz orkestra Hrvatske radiotelevizije pod ravnanjem dirigenta Andreasa Marinella.

Ovaj jedinstveni koncert u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom Mastercarda privukao je brojnu domaću i inozemnu publiku koja je vrhunsku izvedbu standarda pratila gotovo bez daha. Slavna pjevačica koju smatraju jednom od jazz ikona, započela je koncert prenoseći svoje oduševljenje Dubrovnikom, kazavši kako je “dolazak tu i pjevanje pod otvorenim nebom na Dubrovačkim ljetnim igrama ispunjenje sna”. Zahvaljujući autentičnoj osobnosti i bogatom koncertnom i kazališnom iskustvu, nastup Dee Dee Bridgewater bio je istinska jazz predstava, a posebna veza između pjevačice i publike učinila je ovaj koncert uistinu posebnim.

Dee Dee Bridgewater mnogi smatraju nasljednicom slavne Elle Fitzgerald, a njezini nosači zvuka proglašavani su najboljim jazz albumima. Interpretacije su joj donijele tri nagrade Grammy, a uloga Glinde u mjuziklu ‘The Wiz’ prestižnu nagradu Tony. Uz brojne druge aktivnosti ona je i UN-ova ambasadorica dobre volje koja se kroz Organizaciju za prehranu i poljoprivredu (FAO) zalaže za okončanje gladi u svijetu.

Jazz orkestar Hrvatske radiotelevizije svojim kontinuiranim sedamdesetogodišnjim djelovanjem svrstava se među najdugovječnije big bandove na svijetu, a kao jedan od najutjecajnijih jazz sastava na hrvatskoj glazbenoj sceni pravi je nukleus ponajboljih glazbenika među kojima mnogi, osim kao izvođači, djeluju i kao skladatelji i aranžeri.

Andreas Marinello šef-dirigent orkestra je od 2015. godine. Djeluje i kao skladatelj, aranžer i producent, surađujući s brojnim sastavima u Hrvatskoj i inozemstvu, a na koncertima, kao i na snimanjima za radio i televiziju, bilježi suradnje s istaknutim glazbenicima među kojima je Dee Dee Bridgewater zauzela istaknuto mjesto.

Dee Dee Bridgewater održala je fantastičan koncert

Komentiraj