Predsjednik HSS-a Krešo Beljak i suspendirani član stranke Darko Koren sučelili su se sinoć u emisiji ‘Otvoreno’ HRT-a. Beljak je u srijedu suspendirao stotinjak članova stranke, navodeći da bi rezultati izbora bili puno bolji da nije bilo opstrukcije od nekih članova koji su radili protiv stranke.

Beljak je Korenu zamjerio jer je neke članove HSS-a nazvao ‘ljigavcima’, a postupke stranke nazvao ‘običnom prostitucijom’. “Meni nije problem u životu se za ništa se ispričati, ali u ovom slučaju stvarno ne znam za što bi se trebao ispričati. Ja jesam u ovom slučaju iznio neke stavove koji su bili u suprotnosti sa stavovima gospodina predsjednika Beljaka pa i nekih odluka stranačkih tijela to je istina, na tim stavovima stojim i danas ali ne mislim da je to nešto što je učinilo štetu stranci”, rekao je Koren.

Beljak mu je odgovorio da javno u medijima ne može istupati protiv odluka Glavnog odbora stranke. “Možete šutjet”, poručio je Beljak dodajući da bi suspendirani članovi trebali objasniti zbog čega je rezultat na izborima u neskladu s brojem članova.

“Objasnio sam da smo prije deset mjeseci govorili drugačije. Gospodin Beljak spominje primjer Križevaca gdje je bio Branko Hrg i prije par mjeseci izašao iz stranke, a gradonačelnik je godinama. Ljudi ni ne znaju da je izašao iz stranke i glasali su za njega”, kazao je Koren, a Beljak mu je poručio da se samo dublje zakopava.

Koren je u emisiji najavio svoju kandidaturu za mjesto predsjednika na unutarstranačkim izborima.

Komentiraj