HINA

Otvoreno pismo ministru gospodarstva: “Ide li 3. maj prema likvidaciji?”

Kako bi skrenuo pozornost na, kako je napisao, mogući katastrofalni rasplet situacije u riječkom brodogradilištu 3.maj, Nikola Ivaniš, zamjenik gradonačelnika Rijeke i počasni predsjednik Primorsko-goranskog saveza uputio je Otvoreno pismo ministru gospodarstva , poduzetništva i obrta Darku Horvatu, a na znanje i premijeru Andreju Plenkoviću i ministrima Olegu Butkoviću i Gariju Capelliju.

„Mjesecima javnost sluša prazne priče predstavnika Vlade RH i predstavnika Uljanik Grupe iz Pule,o izlasku 3.maja iz Uljanik Grupe i  prodaji riječkog brodogradilišta Fincantieriu iz Monfalconea u Italiji . Pri tome  se ne iznose nikakvi opipljivi dokazi da je to realna opcija, dapače čini se da je to priča iz Uljanika za obmanu 3. maja i kupovanje vremena za sebe i vlastito restrukturiranje“ navodi Ivaniš i i pita ministra je li moguće da je Uljanik Grupa  odbila sudjelovanje Vlade RH u pregovorima sa Fincantieriem?  – navodi se u pismu.

U nastavku Ivaniš podsjeća da je upravo to ustvrdio pomoćnik ministra gospodarstva Zvornimir Novak na prošlotjednoj zajedničkoj sjednici Gradskog vijeća Rijeke i Županijske skupštine o stanju u 3.maju.

„Je li  moguće da 3. maj ne može dobiti vlastita sredstva koja su kao pozajmica iz 3. maja otišla u Uljanik?  Hoće li se u konačnici Uljanik dva puta restruktuirati (prvi puta s novcima 3.maja) , a 3.maj niti jednom? Ide li 3.maj prema likvidaciji, koja je posljedica načina na koji se  njime upravljalo od momenta kada je odlukom Vlade ušao u sastav Uljanik Grupe?“ niže Ivaniš pitanja u otvorenom pismu ministru Horvatu.

„Svi koji bi o ovoj poslovno-socijalnoj bombi trebali javno progovoriti i reći istinu šute. Zašto? Prije svih o 3. maju šuti gosp. Rosanda, prvi čovjek Uljanik Grupe, ali na žalost šutite i Vi kao ministar gospodarstva…“ – istaknuo je Ivaniš i Otvoreno pismo zaključio molbom da mjerodavni progovore.

„Molim Vas gospodo progovorite, recite istinu, to od vas očekuju, ali i zahtijevanju tisuće radnika 3. maja i prateće kooperantske industrije, njihove obitelji, ali i javnost  Rijeke, Primorja i Gorskog kotara. Poduzmite ono što morate, za opstanak  3. maja i brodogradnje na Kvarneru.“

 

Komentiraj