Otvoreno najpopularnije zagrebačko adventsko događanje, za ulazak je obavezna covid potvrda

Adventsko događanje “Fuliranje” otvoreno je u petak na terasi Oleander hotela Esplanade, a posjetitelje očekuje 12 ugostiteljskih objekata, više od 40 DJ’a i nastupi glazbenika uživo.

Vrata “Fuliranja” otvorena su do 1. siječnja, svakoga radnog dana od 12 do 23 sata, a vikendom od 11 do 23 sata. Za ulazak je obavezna covid potvrda, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

“Fuliranje” ove godine slavi deseti rođendan. Od prvog izdanja u Tomićevoj ulici, posvećenog legendarnom gosponu Fuliru, do onoga 2019. na Strossmayerovu trgu, to je događanje Adventa u Zagrebu postalo popularno mjesto s gastro ponudom i glazbom. Ove godine predstavlja se s partnerima, agencijom MPG i hotelom Esplanade.

“Kako su ove godine izostali brojni blagdanski sadržaji u ovom dijelu grada, krenuli smo u pripremu božićnog programa na terasi, a osobito nam se svidjela ideja da se ‘Fuliranje’, kao već etablirani koncept, koji nosi poseban duh Zagreba, organizira na terasi Oleanderi”, rekao je direktor hotela Esplanade Ivica Max Krizmanić.

Pepi Jogarde, Ozren Kanceljak Kanca i Zozo te live nastupi Yogi Lonicha, Joe Pandura pojačanog Nikolom Marjanovićem, Kristijana Beluhana i Michaela Kvorke s prijateljima dio su ovogodišnjeg glazbenog line-up-a.

Što se tiče gastro ponude “Fuliranja” tu su chef Mate Janković s Institutom za kobasice, chef Ivan Pažanin sa Chef’s Burgers, kuharsko-slastičarski tim hotela Esplanade i chefica Ana Grgić Tomić, koja nudi bakalar, krokeea, quiche lorraine i zapečene Esplanadine štrukle.

Izakaya nudi selekciju “bunova” s krvavicama i buncekom, Acrobat Wine Bar plate s narescima od crne svinje te vina i šampanjce, El Toro cannole punjene tiramisu kremom, a Kreativni Restač 3pice sendvič. Taika stiže sa sendvičima s lososom i kozicama, Good Kut juhe, sendvičei štrudle, a premijerno se predstavlja Beg’s Plant Based Butchery s tacosima s tamnom čokoladom.

Na “Fuliranju” je i Zaklada Marina Čilića, namijenjena mladim talentiranim sportašima i umjetnicima. Posjetiteljima će ponuditi 10 sportskih predmeta i putem licitacije će od 4. do 24. prosinca prikupljati donacije. Prihodi su namijenjeni stipendiranju mladih nada hrvatskog sporta i umjetnosti.

Komentiraj