FaH

OTVORENJE FESTE SV. VLAHA: Predsjednica Grabar-Kitarović s biskupom Uzinićem i nadbiskupom Chicaga mons. Cupichem

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović susrela se u utorak poslijepodne u Dubrovniku, nakon otvorenja Feste sv. Vlaha, s nadbiskupom Chicaga mons. Blaiseom Cupichem i biskupom dubrovačkim mons. Matom Uzinićem.

 Nakon susreta hrvatska predsjednica nije davala izjave, a biskup Cupich rekao je novinarima kako je to njegov treći susret s njom.
“Susreli smo se jednom ranije u Washingtonu, a nedavno je bila u Chicagu u posjetu hrvatskoj zajednici. Bilo je lijepo povezati se ponovno s njom i htio sam ohrabriti i nju i novu Vladu u preuzimanju važnih obveza. Mislim da postoji nekakav osjećaj nade u vezi s budućnosti”, rekao je mons. Blaise Cupich, biskup hrvatskih korijena.
“Moji preci su došli u SAD, a veselim se sutrašnjoj proslavi Sv. Vlaha”, rekao je Cupich.
Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović bit će večeras na tradicionalnoj Večeri od Kandelore uoči sutrašnje proslave blagdana Sv. Vlaha. Ovogodišnja proslava blagdana Sv. Vlaha, koja se otvara tradicionalno dan prije, na Kandeloru, u znaku je 1700. obljetnice mučeničke smrti tog sveca te 600. obljetnice zakona kojim je Dubrovačka Republika zabranila trgovinu robljem.

Komentiraj