Otvoreni Dani Beča na Trgu bana Jelačića

Dani Beča

Sinoćnje otvorenje Dana Beča na Trgu bana Jelačića uvelo je Zagreb u božićno raspoloženje i prije zvaničnog početka zagrebačke adventske priče.

Bečani su Zagrebu donijeli tradicionalne adventske šalice s kuhanim vinom i punčem za djecu i to s vrlo plemenitim razlogom. Šalice su se prodavale u dobrotvorne svrhe, a sav prihod od prodaje napitaka na štandu Dana Beča bit će udvostručen i doniran Udruzi za pomoć djeci i obiteljima suočenim s malignim bolestima Krijesnica.

Dane Beča otvorili su dogradonačelnica Grada Zagreba, Jelena Pavičić Vukičević i zastupnik u pokrajinskoj i gradskoj skupštini grada Beča, Marcus Schober. Oboje su u svojim pozdravnim govorima istaknuli tradicionalno dobre odnose između gradova Zagreba i Beča te želju da u naredna dva dana, za vrijeme trajanja stručne konferencije ‘Pametni i inovativni gardovi’ stručnjaci obaju gradova puno toga nauče jedni od drugih.

Marcus Schober je dodatno zahvalio Zagrebu na otvaranju mogućnosti da se upravo na glavnom zagrebačkom trgu organizira otvorenje Dana Beča i dobrotvorna akcija, kojom se prikupljaju sredstva za oboljelu djecu.

Već prvog dana prodaje bečkih “šalica dobrote“ prodano je oko 500 šalica, a moći po cijeni od 20 kn moći će ih se na istom mjestu kupiti sve do četvrtka kada Dani Beča završavaju.

Jelena Pavičić Vukičević i Marcus Schober

Komentiraj