Otvorene prijave za drugi Svjetski kongres sportskog turizma

Vlada Republike Hrvatske i Svjetska turistička organizacija (UNWTO) suorganizatori su drugog Svjetskog kongresa sportskog turizma, a Ministarstvo turizma i sporta je glavni koordinator provedbe aktivnosti vezanih uz Kongres. 

Kongres pod nazivom Tourism & Sports United for Sustainability, koji će se održati od 26. do 27. travnja ove godine u Zadru predstavlja jedinstvenu priliku za razmjenu novih ideja te najboljih praksi stručnjaka iz područja sportskog turizma iz cijelog svijeta, kao i za brendiranje Republike Hrvatske kao vrhunske destinacije sportskog turizma, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma i sporta.

“Iznimno nam je zadovoljstvo što će Hrvatska i prelijepi grad Zadar biti domaćini ovako važnog događaja na kojem očekujemo više od 300 međunarodnih stručnjaka iz područja turizma i sporta. Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine istaknuli smo važnost te potencijale sportskog i aktivnog turizma, koji mogu dati poticaj cjelokupnom gospodarskom i društvenom razvoju lokalnih zajednica. Vjerujem kako će ovaj kongres biti izvrsna prilika za razmjenu znanja, ideja i najboljih praksi te temelj daljnjeg razvoja sportskog turizma u Hrvatskoj, kao i jačanja međunarodne prepoznatljivosti Hrvatske kao sportske destinacije”, istaknula je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

“Kongres će okupiti više od 300 sudionika među kojima će biti brojni visokopozicionirani predstavnici različitih zemalja, međunarodni dionici iz područja turizma i sporta te brojni poznati aktivni i bivši sportaši. Bit će to izvrsna prilika za dodatnu promociju Zadra, ali i Hrvatske u cjelini kao destinacija koja je najprepoznatljivija upravo po turizmu i sportu. Siguran sam kako ćemo svi zajedno odraditi kvalitetno domaćinstvo i tako dodatno učvrstiti status naše zemlje kao jedne od najuspješnijih destinacija Mediterana”, poručio je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Na kongresu će se raspravljati o nekoliko ključnih aspekata kao što su ekonomski učinak sportskog turizma, njegov doprinos ciljevima održivog razvoja iz ekološke, društvene te ekonomske perspektive, kao i ključnim alatima za promicanje destinacije kroz organiziranje sportskih događaja, sponzorstva te natječajne postupke. Na kongresu nastupit će govornici iz područja sportskog turizma, ali i sporta kao i predstavnici niza međunarodnih organizacija.

U priopćenju dodaje se da se detaljnije informacije vezano uz program, način registracije i sudjelovanje nalaze se na stranici Svjetske turističke organizacije odnosno WSTC Hrvatska, a da su prijave za sudjelovanje otvorene do 14. travnja.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner