Otvorena izložba “Ljepota Tajvana – putujuća izložba – Europa 2018.”

HINA/ Admir BULJUBAŠIĆ

Izložba “Ljepota Tajvana – putujuća izložba – Europa 2018.”, s temom “Ljepota Tajvana je ‘Veličanstveni Zapad susreće tajanstveni Istok’, otvorena je u ponedjeljak u Etnografskom muzeju u Zagrebu.

Kroz izložene umjetničke radove i tajvanske tradicijske nošnje, istaknuto je na otvaranju, ispričana je priča o susretu zapadne umjetnosti i tajvanske kulture.

Autori umjetničkih slika izražavaju se jezikom zapadne umjetnosti – tehnikom ulja na platnu, ali inspiriraju ih tradicionalni tajvanski motivi – krajolici i simboli tajvanske kulture.

Ljepotu otoka zvanog Formosa autori otkrivaju kroz prizore veličanstvene prirode i živopisnog života starosjedilaca.

Uz umjetničke slike, na izložbi su prikazana i četiri kompleta tajvanske tradicijske odjeće – dvije ženske nošnje etničkih skupina Amis i Atayal i dvije muške nošnje etničkih skupina Rukai i Seediq.

Izložba je projekt u okviru kojeg se okupljaju tajvanski umjetnici s ciljem predstavljanja i promicanja svoje umjetnosti i kulture. Ostvarena je u suradnji s The Hong Kong Contemporary Visual Association, Formosa Art i Sun Fun Art & Event i ostaje otvorena do 3. listopada.

Komentiraj