Nacional

Otvorena istraga protiv tate Slavena

Županijsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici i službeno je pokrenulo istragu protiv Slavena Vujića, poznatijeg kao tata Slaven, kojeg se sumnjiči da je zlorabio humanitarnu pomoć prikupljenu za djecu s teškoćama u razvoju.

Vujić je bio predsjednik Udruga Senzori i Grad anđela, a istražitelji sumnjaju da je gotovo dvije i pol godine zlorabio dobrovoljne priloge što ih je prikupio u humanitarnim akcijama. Humanitarnu pomoć Vujić je organizirao, iako nije imao rješenje nadležnog ureda državne uprave, što je nužno prema Zakonu o himanitarnoj pomoći.

Istražitelji sumnjaju da je Vujić, na nezaknit način, potrošio više od 650 tisuća kuna. Prema navodima istražitelja, Vujić je dio od prikupljenih više od 990 tisuća kuna, trošio u trgocinama na račun udruge, dizao gotovinu, prebacivao dio novca na vlastiti zaštićeni račun, te na obršni račun.

Za korištenje sredstava na računu ovlastio je još dvije osobe, koje su također kupovale po dućanima i podizale gotovinu.U rješenju DORH-a navodi se kako je Vujić udrugu oštetio za 400 tisuća kuna.

 

Komentiraj