Otvoren “Zagreb Burger Festival” – Evo što se sve nudi!

“Zagreb Burger Festival” otvoren je u petak na Trgu Franje Tuđmana, gdje posjetitelje do 19. rujna očekuje četrdesetak vrsta kreativnih burgera od devet ugostitelja iz raznih krajeva Hrvatske, uz glazbu po izboru raznih DJ-eva.

Festival je otvoren od 12 do 24 sata, uz poštivanje epidemioloških mjera, a ulaz je besplatan. To je šesta godina u kojoj Zagrepčani i njihovi gosti imaju priliku uživati u hrvatskim burgerima.

Festival je natjecateljskog karaktera pa će se devet burger majstora boriti za titulu najboljega po izboru posjetitelja, koji će glasati skeniranjem QR kodova na računima.

Natjecat će se i posjetitelji na “Okršaju ljutomana” u jedenju ljutih papričica, u subotu od 17 sati. Prijave se primaju na web stranici www.volimljuto.com

Na “Zagreb Burger Festivalu” Dalmaciju predstavlja Guloso iz Dubrovnika s burgerima “Gospar” i “Huncut”, obogaćenima dubrovačkim poverunima i drniškim pršutom te šibenski Festina Lente s “Kobaja burgerom” sa svinjskim kobasicama i tri vrste senfa.

Iz Varaždina je stigao Reshetka International koji je već nekoliko puta na “Zagreb Burger Festivalu” osvajao nagrade, a nedavno su pobijedili na street food festivalu u Širokom Brijegu, te osvojili drugo mjesto u Beogradu. Njihov je burger “Đuragan”, sa sočnim okusima.

U kućici Chef’s Burger burgeri su s potpisom chefa Ivana Pažanina, koji koketira s okusima aromatičnog luka s umakom od bosiljka te jalapeno papričice s džemom od luka.

Na festivalu je sa svojim kreacijama “Pepper Jack” i “Classic Smoke” i poznati chef Mate Janković, a BBQ Hot Yard, osim svojih pet burgera među kojima su “Treatment” i “Peanut Butter” Jelly burger, priprema i deset specijalaca, za svaki festivalski dan po jedan – od hobotnice, kozica, purice….

Zagrebački The Burger Bar nudi “dvokatno čudo i vrlo fotogenične burgere, jedan od njih s potpisom”. Krančito, Čizer i Klasikaner su na grillu BrewBitesa.

Favorit chefa Marija Mihelja iz El Tora je “El Toro Bacon Asado” – black angus sljubljen sa salsom verde s pečenim paprikama.

Za burgere kažu da su postali svojevrstan simbol dobrog raspoloženja, nezaobilazni su na mnogim festivalima, rođendanima i izletima. Nekada su ih smatrali običnim fast food-om, no danas ih se svrstava u kvalitetan zalogaj.

Kinezi ih spravljaju od 1045., Amerikanci kažu da su ih oni izumili 1900. godine. Što god bila istina, burger se uspio izboriti za svoje mjesto u gastro svijetu.

Komentiraj