RE-ACT

Otvoren poziv za RE-ACT-ov razvoj koprodukcijskih projekata za 2017. godinu

Predstavnici inicijative RE-ACT u petak 15. rujna su u Portorožu, u okviru 20. izdanja Festivala slovenskog filma, objavili novi, treći po redu, poziv inicijative RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) za razvoj koprodukcijskih projekata, javljaju iz HAVC-a.

Poziv za razvoj koprodukcijskih projekata namijenjen je dugometražnim igranim i dokumentarnim te dugometražnim i kratkometražnim animiranim filmovima. Prijaviti se mogu projekti koji imaju najmanje dva koproducenta iz partnerskih zemalja, te imaju potporu barem jednog od fondova RE-ACT-a ili nadnacionalnog fonda a poželjno je da  tematski povezuju teritorij triju područja.

Poziv je otvoren do 15. studenog 2017. godine.

Maksimalno šest projekata godišnje bit će financirano u minimalnom iznosu od 8 000 eura po projektu. Odluku o odabranim projektima donijet će Programsko vijeće (koje su imenovali fondovi u RE-ACT-u) uz konzultiranje vanjskih eksperata i objaviti u siječnju 2018. godine tijekom koprodukcijskog foruma When East Meets West u Trstu.

RE-ACT (Regional Audiovisual Cooperation and Training) inicijativu pokrenuli su Hrvatski audiovizualni centar, Slovenski filmski cenar i Audiovizualni fond pokrajine Furlanije-Julijske krajine, s ciljem omogućavanja stručnog usavršavanja i sufinanciranja zajedničke proizvodnje dugometražnih filmova svih vrsta.

Komentiraj