Otvoren Nacionalni muzej egipatske civilizacije, uskoro će se moći razgledati mumije

Screenshot YouTube

Nakon što je glavnim egipatskim gradom Kirom prošla ‘Zlatna povorka faraona’, koja je mumificirane ostatke drevnih egipatskih kraljeva i kraljica, njih 22,  premjestila u Nacionalni muzej egipatske civilizacije (NMEC), muzej  je ovaj vikend otvoren za posjetitelje.

Snimke veličanstvene procesije su zadivile svjetsku javnost, a kako su odredbe vezane uz okupljanja na vanjskim prostorima ukinute brojni stanovnici Kaira pratili su svečanu povorku.

Nacionalni muzej egipatske civilizacije osnovan je 2017. godine, moderno je opremljen i ima nekoliko većih dvorana.  Prostire se na  više od 138 000 m², oko 65 tisuća predmeta se nalazi u sadašnjem stalnom postavu, dok su brojni artefakti spremljeni u depou.

Već ranije je najavljeno kako će se mumije smjestiti u Kraljevskoj dvorani mumija i moći će se vidjeti od 18. travnja.  Izvršni direktor NMEC-a, Ahmed Ghoneim, je otkrio kako će uz mumije biti prezentirana kolekcija starog nakita i novčića, a mumije će biti predstavljene posjetiteljima i uz pomoć suvremenih tehnologija.

Komentiraj