Otvor’, ženo, kapiju, man’ se šatoraša

Nacionalna groupie

Krenulo je naguravanje šatoraša i Okupaja. Uletila je među njih interventna policija, krenula ih razdvajat. Ja sam se izmigoljio na sigurno. Vjerojatno ću to napraviti i na dan svoje svadbe.

Na fejsbuku sam se spojio s ekipom iz Okupaj Kroejša. Mislio sam da je to neki ronilački avanturistički klub organiziran po uzoru na Klub Žila Verna. U subotu su me pozvali da se nađem s njima na Jelačić placu, bit će neko okupljanje, a poslije tulum, zajebancija, možda padne i vožnja u balonu. Otišao sam na Trg u nadi da me čeka besplatan provod u nekim od prostorija te, tada mi se još činilo, benigne organizacije slobodoumnih entuzijasta.

Nisam se ni snašao, a već sam u koloni marširao po Ilici. Po profilnoj fotki s fejsbuka prepoznao sam tipa s kojim sam se dopisivao na fejsu i koji me i pozvao na Trg. Progurao sam se do njega, pitao ga kamo to idemo u tolkom broju? Zašto tolko zvižde u zviždaljke, jel to neki tehno prajd? Jer ja baš nisam ljubitelj tehna…

Tip mi je ovlaš odvratio da se idemo probit do šatoraša u Savskoj. Tamo ćemo demonstrirat protiv njih. Prestravio sam se. Pa tamo među šatorašima još uvijek je moj stari! Već sto i tko zna koji dan! Odmah sam to rekao tom tipu. Nikako ne mogu nastavit dalje s njima!

Više pročitajte u novom broju Nacionala

Komentiraj