Otto Barić: “Ekipa koja 20 godina vodi grad sada ima šansu napraviti veliki iskorak”

Arhitekt Otto Barić u utorak je gostovao u ‘Novom danu’ N1 televizije i komentirao suradnju s Jelenom Pavičić Vukičević. Rekao je da ima želju napraviti iskorak i Jeleni Pavičić Vukičević može pomoći te ostvariti veći dio onoga što je vidio kao problem u Zagrebu.

Sve do nedavno Barić je govorio da je ‘duboko nesretan kad vidi što se događa u Zagrebu, kako se živi, da Gradska uprava nije poduzela ništa u Zagrebu te da je u Zagrebu problem kriminal, ne samo neznanje’. Te svoje izjave danas komentira: “Dojam mi je da je odlaskom Bandića došlo do tektonkse promjene. Vidim šansu da se sada nešto napravi… Nemam ambiciju biti političar, imam ambiciju biti glavni gradski arhitekt i pokrenuti neke stvari.”

Primjetio je, dodaje, da je dosta toga pokrenuto, ali nije iskomunicirano. Smatra da treba drugačije komunicirati i u donošenje odluka uključiti i širu javnost.

“Odlaskom gradonačelnika stekla se situacija u kojoj se paradigma može promijeniti i stekao sam dojam da ta želja postoji. Kako ćemo nešto napraviti ako ne krenemo mijenjati. Ne zanimaju me ideološka pitanja, zanima me isključivo boljitak grada. Ekipa koja 20 godina vodi grad ima sada šansu napraviti veliki iskorak”, rekao je Barić i dodao da su ga zbog njegove odluke mnogi kritizirali.

Unatoč tome što je nepolitičan, svoje usluge ne bi stavio na raspolaganje bilo kome. “Niti bi mene Bandić bio zvao, niti bih ja s njime surađivao. Nismo bili kompatibilni. Ali sad, mi moramo nešto napraviti. Svaka od stranaka ima svoju agendu. Moja agenda je da napravimo najbolje za grad i da prestanemo teoretizirati”, rekao je.

Komentirao je i svoj prijedlog za novi stadion Maksimir. “Prijedlog za stadion napravio sam u dogovoru s Dinamom. U samom startu ideja je da se ne financira iz proračuna grada Zagreba. Druga stvar je da Dinamo apsolutno treba najbolji stadion koji može dobiti”, istaknuo je i predložio ulazak stranih investitora koji bi uložio tih potrebnih 60 milijuna eura i da mu se kroz pravo građenja, koje može biti i 50 godina, ta sredstva vrate.

Njegova tvrtka, kaže, neće se ni prijaviti na natječaj.

Komentiraj