OTROVNA POLITIKA Tigar od papira

Nitko se ne bi želio odreći unosne sinekure i privilegija koje nose pozicije u Saboru i Vladi – ako baš ne mora. I zato će Plenković ostati tigar od papira do daljnjega i PLESATI ONAKO KAKO STRANAČKI JASTREBOVI SVIRAJUZašto sebi ne prizna da se našao u društvu koje mu radi o glavi?

Eh, kad je Njonjo odlučio uletjeti među stranačke krokodile na Izvještajnom saboru HDZ-ta uz gromoglasne zvuke “Eye of the Tiger”, mora da je vrag odnio šalu. Muzika iz “Rockyja” probudila je tigra u njemu pa je uvjerljivo, kako sam on to zna, održao vatrenu prodiku svim demagozima, destruktivcima i političkim avanturistima, kojima je poručio da im neće dopustiti da ruše vlast.

Nije samo bilo jasno jesu li ti demagozi, destruktivci i politički avanturisti unutar ili izvan HDZ-ta. Iako je Gordan Jandroković silno porastao u vlastitim očima otkad je teškom mukom, uz podršku prebjega Tomislava Sauche, postao predsjednik Sabora, čini se da se u dubini duše ipak ustrtario da bi mu netko mogao izmaknuti stolicu ako Plenki padne…

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

Source:Zrinka Vrabec Mojzeš