Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“OTROVNA” OBALA KORANE: Psihopat postavio otrov, nekoliko pasa uginulo

Više pasa otrovalo se posljednjih dana uz rijeku Koranu, na šetnici na desnoj obali Korane, a nekoliko je čak i uginulo.

Kako javlja KAportal, po svemu sudeći, nepoznati psihopat postavio je otrov na više mjesta u uz obalu rijeke koji psi pojedu ili udahnu, a najkritičnije je oko drvenog mosta. Volonteri Skloništa za pse javljaju kako vlasnici moraju biti posebno oprezni i izbjegavati šetnje uz rijeku.

‘Ako se pojave simptomi – pas klone, “otkazuju” mu noge, trza se ili trese, ide mu pjena na usta – hitno ga odvedite kod veterinara. Minute mogu biti presudne.’

Volonteri su također uputili poziv i vlasnicima čiji je pas imao napad i slične simptome u zadnjih nekoliko dana, a šetali su uz rijeku Koranu, da se što prije jave njima na Facebooku.

Napomenuli su kako imaju pouzdanu informaciju da je uginula jedna kujica s Gaze jer vlasnici nisu na vrijeme stigli do veterinara, te jedan pas koji se kupao kod jablana na Korani. Jedan, također otrovani pas, koji se otrovao kod pontonca je spašen, piše KAportal.

Komentiraj