Otok Lošinj po drugi put ugostio Svjetsko prvenstvo novinara tenisača

Svjetsko prvenstvo novinara tenisača drugu godinu za redom se održalo na otoku Lošinju. U organizaciji Međunarodnog udruženje novinara tenisača AITJ od 29. rujna do 5. listopada, na zemljanim terenima tik iznad mora, natjecalo se više od stotinu sudionika. Prvenstvo je okupilo igrače iz Austrije, Njemačke, Slovenije, Rusije, Ukrajine, Izraela, Hrvatske i drugih zemalja, a s Lošinja najviše medalja kući su ponijeli predstavnici Italije, njih čak devet. U kategoriji Open slavio je Andrea Galler iz Italije.

„Turnir se kroz četrdeset godina održavao u brojnim mjestima diljem svijeta, ali nas ni jedno nije toliko oduševilo da bismo ga poželjeli za trajnijeg domaćina. Na Lošinju nam se dogodilo upravo to, sjajni tereni, još bolji domaćini i predivna priroda. Savršeni uvjeti za uspješno sportsko natjecanje i zato nam se nije bilo teško odlučiti da se vratimo i dogodine“, rekao je predsjednik AITJ-a Bojan Budja iz Slovenije.

Priča o prvenstvu novinara tenisača počela je prije 41 godinu kada je 1978. na inicijativu talijanskih novinara utemeljeno Međunarodno udruženje novinara tenisača AITJ. Sudionici prvog  Svjetskog prvenstva su bili uglavnom iz susjednih zemalja, a s godinama je natjecanje raslo, broj igrača se povećavao i prvenstvo je preraslo u prestižan događaj. Nakon Bola, Tučepa i Dubrovnika, Veli Lošinj je četvrta hrvatska destinacija koja je ugostila turnir, ali će postati i prva destinacija u povijesti koja će ga ugostiti čak tri puta za redom.

 

 

Komentiraj