OTOČAC: Stožer uveo nove mjere, ali škola se ne prekida

Nacionalni stožer civilne zaštite ograničio je danas broj građana na javnim okupljanjima, ali nije zatvorio škole, što je danas zatražio epidemiolog Ivan Stanić, koji je danas upozorio da je na području Otočca “situacija ozbiljna”.

Stožer je broj uzvanika na svadbama i na pogrebima ograničio na pedeset, a na ostalim javnim okupljanjima na najviše dvadeset ljudi. Propisao je i obvezu nošenja maski na javnim događajima, kao posluživanje pića i hrane samo u otvorenim prostorima ugostiteljskih objekata. Zabranjeni su i posjeti domu za starije osobe.

Od jedanaest novooboljelih osoba u Lici, devet ih je u Otočcu, gradiću u kojem je sada 27 zaraženih osoba, među kojima jedan korisnik Doma za starije i nemoćne, po jedan djelatnik u srednjoj i osnovnoj školi, a zaraženo je i nekoliko djece, javio je N1.

Epidemiolog Ivan Stanić predlagao je i zatvaranje škola na neko vrijeme, ali Nacionalni stožer nije usvojio tu preporuku, a nije ju smatrao potrebnom ni gradski Stožer civilne zaštite, kao ni gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac..

Stanić je ponovio da “treba raditi samo ono i sve ono što stožeri preporučuju već mjesecima. Svi štićenici i djelatnici domova i sva druga populacija trebaju striktno provoditi mjere koje su za njih propisane”, poručio je Stanić.

Komentiraj