Otmičar djevojčice pobjegao samo nekoliko minuta prije dolaska policije

Direktor policije Srbije Vladimir Rebić izjavio je da je uvjeren da će Ninoslav Jovanović, za kojim se traga zbog otmice djevojčice Monike Karimanović, ubrzo biti pronađen. Rebić je rekao da je okružen teren za koji se vjeruje da se na njemu krije. Djevojčica je pronađena u nedjelju nakon devet dana potrage i nalazi se u bolnici u Nišu.

Prema našim saznanjima, on je naoružan, pretpostavljamo da ima pištolj, i pozivam sve roditelje na dodatni oprez”, rekao je Rebić za RTS.

“Mi smo zamolili vlasnike kuća i vikendica da provjere svoje objekte, jer mi ne možemo tek tako u njih upadati, bez naloga suda. Jovanović je iskočio kroz prozor kad je vidio vlasnike te kuće, misleći da je policija”, ispričao je Rebić i dodao da je policija već bila u tom selu.

Kako je Rebić naveo, djevojčica je bila svjesna i komunikativna, ali ne zna kakve je ozljede zadobila.

Podsjetimo, 12-godišnja Monika oiteta je 20. prosinca u jutarnjim satima. Treći je ovo put u 23 godine da je traga za Jovanovićem. Prvi put je potraga organizirana 1996. godine, kada je silovao jednu ženu i četrnaestogodišnju djevojčicu. Poslije višednevne potrage po šumama i vikendicama, Jovanović je uhićen i osuđen na deset godina zatvora. Po izlasku iz zatvora silovao je dvanaestogodišnju djevojčicu, nakon što ju je dva dana držao zatočenu. Dok je bio u bijegu pokušao je silovati još jednu dvanaestogodišnju djevojčicu, ali je djevojčicu spasao drvosječa.

Osuđen je na 15 godina zatvora, ali Vrhovni sud kaznu za silovanje i pokušaj silovanja smanjio je na 12 godina. Na slobodi je od siječnja ove godine.

Djevojčica je, kako navode srbijanski mediji, Monika je ispričala policajcima da je Jovanović pobjegao s nožem u ruci i da je rekao da im “živ u ruke neće pasti”. Državna tajnica u Ministarstvu unutarnjih poslova Biljana Popović Ivković istaknula je da je otmičar Ninoslav Jovanović, poznatiji kao Malčanski brijač, “mučio i zlostavljao Moniku Karimanović”.

“Reći ću, a da ne ugrozim istragu, djevojčica nam je rekla da su pješačili po pet sati, da joj je on stalno prijetio i mučio je. Kad su policajci došli, ona je samo rekla: “Nemojte me ozlijediti.” Ona je bila mučena i zlostavljana”, rekla je Biljana Popović Ivković za TV Prvu.

“Budite sigurni da ćemo ga uhvatiti”, naglasila je.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]