OTMICA ZRAKOPLOVA: Egipat traži od Cipra izručenje ‘zračnog gusara’

FaH

Egipatsko državno odvjetništvo zatražilo je u srijedu izručenje muškarca kojega je ciparsko pravosuđe smjestilo u pritvor pod optužbom za otmicu zrakoplova EgyptAira.

Državni odvjetnik Nabil Ahmed Sadek zatražio je od “ciparskih vlasti da osumnjičenika Seifa al-Dina Mohameda Mostafu izruče egipatskim vlastima”, ističe se u priopćenju odvjetništva koje se oslanja na bilateralni ugovor o izručenju potpisan 1996.

Sudac istrage Andreas Lambrianou rekao je nakon saslušanja da je osumnjičenik upitao policiju: “Što drugo možete učiniti ako ženu i djecu ne vidite 24 godine, a egipatska vlada vas u tome sprječava?”

No ciparski dnevni list piše, prenoseći izjavu njegove bivše supruge, da osumnjičenik 24 godine nije mario za svoju obitelj.

Lambrianou je dodao da policija još mora utvrditi vrstu tekućine pronađene u njegovoj prtljazi.

Neobična otmica i njezin sretan završetak potaknuli su brojne duhovite komentare na društvenim mrežama.

“Žena mi je baš rekla: ‘Ne voliš me dovoljno. Nikada nisi oteo zrakoplov da bi došao k meni”, piše u jednoj poruci.

Pravosudne vlasti u Larnaki pritvorile su 58-godišnjeg Egipćanina, kojeg opisuju kao “psihički nestabilnu” osobu, na osam dana.

‘Zračni gusar’ je tijekom leta Airbusom A-320 iz Aleksandrije u Kairo zahtijevao da zrakoplov sleti na Cipar i da njegova supruga, Cipranka s kojom ima više djece, dođe u zračnu luku da joj preda pismo.

Seif al-Din Muhamed Musafa živio je na Cipru do 1994. godine.

Komentiraj