OTKRIVENI U KAMIONIMA: Spriječen ilegalni ulazak devet Afganistanaca u RH

FaH

Srbijanska carina i granična policija spriječile su još jedan pokušam ilegalnog ulaska u Hrvatsku na graničnom prijelazu Batrovci-Bajakovo kad je u nekoliko kamiona otkriveno devet skrivenih migranata.

Noću s 2. na 3. rujna spriječen je pokušaj ilegalnog prelaska državne granice u pet kamiona – jednom hrvatskih i četiri turskih registarskih oznaka, a otkriveno je ukupno devet migranata podrijetlom iz Afganistana, priopćila je srbijanska Uprava carina.

U svim slučajevima migranti su ušli u kamione praveći proreze na ceradama sa gornje strane tovarnog dijela kamiona, navodi se.

U ovakvim slučajevima carinici predaju migrante u dalju nadležnost policije.

Početkom rujna zajedničke patrole vojske i policije za ophodnju, u suradnji s Bezbednosno-informativnom agencijom (BIA), u okolici Niša otkrile su i uhitile četvoricu srpskih državljana pri pokušaju da ilegalno prokrijumčare 63 osobe iz Afganistana, Sirije i Pakistana.

Otkako su počele zajedničke ophodnje granica prema Makedoniji i Bugarskoj, od 22. lipnja do danas, zajedničke snage Vojske Srbije i MUP Srbije otkrile su ukupno više od 5.600 migranata pri pokušaju da ilegalno pređu državnu granicu Srbije, pri čemu ih je 4.888 odustalo od ulaska na teritorij Srbije, dok je 753 smješteno u prihvatne centre.

Istodobno, pri pokušaju ilegalnog prelaska iz Srbije u Hrvatsku u posljednjih dva mjeseca na prijelazima Šid I Batrovci srbijanski su granični policajci i carinici spriječili nekoliko desetaka ilegalaca, mahom ih Afganistana i Pakistana, te manjim brojem iz Iraka i Sirije, da uđu na teritorij Hrvatske, pa time i Europske unije.

Komentiraj