Otkriven sukob između De Nira i Phoenixa na snimanju filma “Joker”

Joaquin Phoenix poznat je kao glumac koji ne voli pripreme za snimanje filma, ne voli uvježbavanja jer, smatra, tada dolazi na snimanje siguran u svoje mogućnosti. A on voli nesigurnost, spontanost i napetost koje mu donosi prvo suočavanje s ulogom i smatra da je tada njegova glumačka izvedba najbolja. Međutim, te metode nisu se dopale Robertu de Niru tijekom priprema za snimanje filma „Joker“.

Naime, uobičajen je proces u kojem se glumci okupe za stolom i čitaju svoje dijaloge pred početak snimanja filma. Phoenix je poručio redatelju Todd Phillipsu kako će preskočiti taj dio, a bez njega ostali glumci to nisu mogli napraviti. Tada je De Niro nazvao Phillipsa i rekao mu „Poruči Phoenixu da je glumac i da se mora pojaviti. Želim čuti dijaloge cijelog filma i zato ćemo se svi okupiti u jednoj sobi i čitati“. Iako je isprva, kako piše u magazinu GQ, Phienix rekao „Nema jebene šanse da se pojavim na čitanju“, ipak se pojavio u prostoriji koja pripada kompaniji Roberta de Nira.

No, kada se pojavio, nije bio voljan čitati svoje dijaloge već je cijelo vrijeme mumljao tvrdeći da je bolestan. Na kraju ga je De Niro pozvao u drugu prostoriju da popričaju u četiri oka. Tamo su razjasnili nedoumice, De Niro ga je zagrlio, poljubio u obraz i rekao mu „Sve će biti ok“.  I doista, čitanje uloge nije ostavilo negativne posljedice na Phoenixa koji je za tu ulogu nagrađen Oscarom.

Komentiraj