YouTube screenshot

Kako doznaje Jutarnji list, za napad na Pupovca osumnjičen je Saša Mučnjak (36), vlasnik ljubičastog BJJ pojasa iz Gračana, koji je svojevremeno bio sparing partner Mirku Filipoviću Cro Copu, a s kojim se razišao još 2011. godine, a nakon toga je otišao “preko bare” i bio i sparing partner Stipi Miočiću.

Mučnjak je u srijedu navečer bio na zagrebačkom Prekršajnom sudu nakon što ga je policija privela.

Članak 6. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira kaže da “tko se na javnom mjestu ponaša na naročito drzak i nepristojan način, vrijeđajući građane ili narušavajući njihov mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 350 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana”.

Kako su nakon primitivnog incidenta priopćili iz Srpskog narodnog vijeća, “zastupnici Samostalne demokratske srpske stranke u Hrvatskom Saboru, prof. dr. Milorad Pupovac (predsjednik Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina u Hrvatskom Saboru) i Boris Milošević (predsjednik Kluba zastupnika SDSS-a u Hrvatskom Saboru) nakon završetka saborske sjednice prolazili su pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj tržnici Dolac, iz smjera ribarnice prema Trgu Bana Josipa Jelačića. U jednom trenutku Pupovac je osjetio udarac u desnu stranu tijela, od vrata do zapešća desne ruke, te u trenutku kad se okrenuo vidio je da je pogođen sa većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odjeći, a neki su se odbili su se od njegova vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu.”

Obračun s hranom dogodio se na očigled mnogobrojnih građana i to na lokaciji kojom se svakodnevno kreće Pupovac, piše Jutarnji.

 

 

Komentiraj