Otkazano IPC Svjetsko prvenstvo

Epa

Hrvatska plivačka reprezentacija u sastavu Kristijan Vincetić i Ante Rađa vraća se u Hrvatsku i prije nego što je počelo IPC Svjetsko plivačko prvenstvo prvenstvo za osobe s invaliditetom koje se trebalo održati u Mexico Cityu, kojeg je pogodio razoran potres.

Plivački tim vraća se u Zagreb odnosno Split u subotu, a trener hrvatske reprezentacije Mirko Samardžić je pojasnio situaciju.

“Nalazimo se u Queretaru, 200tinjak kilometara sjeverozapadno od Mexico Cityja iz kojeg nam stižu strašne snimke stradanja i razrušenih djelova grada pogođeni snažnim potresom koji je dogodio u utorak oko 13 sati dok smo mirno ručali. Osjetili smo slabo ljuljanje i škripu zgrade, ne bi ni trznuli da nas osoblje iz sigurnosnih mjera nije uputilo izvan hotela. Tek navečer poslije treninga saznajemo za stradanja u glavnom gradu kao i za srušenu školu i pogibiju djece koja su bila u njoj.Ostajemo šokirani i jedino što možemo je susjećati sa ljudima, iznimno dragim i gostoljubivim Meksikancima koje smo imali priliku upoznati  ovih 10ak dana koliko smo na pripremama za svjetsko prvenstvo koje se zajedno sa dizačima utega trebalo održati baš u Cuidad de Mexicu. Iz sata u sat vijesti koje dolaze iz glavnog grada sve su lošije, a idućeg dana primamo i službenu obavijest kako je bazen na kojem se trebalo održati natjecanje zadobio manja oštećenja u potresu te se natjecanje odgađa. Nadali smo se da do toga neće doći, ali eto, razumljivo je da u ovakvoj situaciji nije nikako prioritet organiziranje dva svjetska natjecanja već briga za stradale kao što je rekao gradonačelnik Mexica. Od sveg srca želimo da se što prije oporave, a obiteljima stradalih iskazujemo iskrenu sućut”, kazao je Samardžić.

Komentiraj