Najavljeni sastanak mađarskog ministra unutarnjih poslova Sandora Pintera i hrvatskog kolege Vlahe Orepića, predviđen za petak popodne u Zagrebu, otkazan je, obavijestio je MUP.

U kratkom priopćenju ne navode se razlozi otkazivanja Pinterova posjeta MUP-u i sastanka s Orepićem. Trebali su razgovarati o sigurnosti granice i protočnosti prometa na granici.

Iako je Orepić danas normalno došao na posao, on je jedan od trojice Mostovih ministara koje je premijer Andrej Plenković u četvrtak razriješio dužnosti.

Orepić je jutros novinarima kazao da se Hrvatska nalazi u ozbiljnoj političkoj krizi i da “narod više nego ikad treba promptno reagirati jer se radi o svojevrsnoj uzurpaciji vlasti”.

Dodao je i da je parlamentarna većina odlučuje o tome je li on aktualni ili bivši ministar unutarnjih poslova. “Parlamentarna većina je ta koja će dati odgovor na to pitanje i gospodin (Andrej) Plenković će morati prihvatiti ta pravila igre”, kazao je Orepić.

Komentiraj

FOTO:Miranda Cikotic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.