Otišao je veliki glumac: Preminuo Mustafa Nadarević

Poznati glumac Mustafa Nadarević preminuo je nakon borbe s dugom i teškom bolesti u 78. godini života, javili su BiH mediji.

Vijest o njegovoj smrti potvrdio je glumac Moamer Kasumović za portal Radiosarajevo.ba. Glumcu je  bio dijagnosticiran rak pluća, a nedavno je bio otpušten iz bolnice te je bio u svom domu u Zagrebu. Iz kuće nije izlazio zbog situacije s pandemijom koronavirusa.

Mustafa Nadarević je rođen u Banja Luci 1943. godine, a iako je radio i živio u brojnim gradovima u regiji, najveći dio života je proveo u Zagrebu.

Karijeru je započeo u Zagrebačkom kazalištu mladih, a 1969. godine do umirovljenja 2018. godine bio je član Drame Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu . Prve je velike uloge dobio u domaćim kazališnim komadima – Bogdana u ‘Hvarkinji’, Pometa u ‘Dundi Maroju’, Miletića u ‘Ostavci’, Leonea u ‘Gospodi Glembajevima’. Glumio je i Cyranoa, Figara i M. P. Murphyja.

Filmsku karijeru započinje početkom osamdesetih godina prošlog stoljeća u sporednim ulogama. U filmu „Otac na službenom putu“ Emira Kusturice iz 1985. godine istakao se ulogom Zijaha. Publiku je najviše osvojio ulogom Izeta Fazlinovića u seriji “Lud, zbunjen, normalan”.

Za svoj je rad dobio niz nagrada i priznanja, a među njima i nagradu »Vladimir Nazor« za životno djelo 2016. godine.

Mustafa je u siječnju ove godine progovorio o vlastitom iskustvu s borbom sa zloćudnom bolesti, no tada se dobro osjećao i stanje mu je bilo bez dodatnih komplikacija.

Početkom ožujka je u Sarajevu počeo snimati nove epizode serije “Lud, zbunjen, normalan” koje je zbog pandemije koronavirusa bilo ubrzo prekinuto. Mustafa se nakon toga vratio u Zagreb.

Komentiraj