Otac tragično stradale djevojčice imao 23 sudska postupka, od toga 7 zbog obiteljskog nasilja

Otac tragično stradale djevojčice, 27-godišnjak iz Nove Gradiške, od 2012. godine procesuiran je čak 23 puta, potvrdio je Općinski sud u Slavonskom Brodu za Telegram.

Jednom je prijavljen za kazneno djelo krađe, preostala 22 puta prijavljivan je za razne prekršaje: nasilje u obitelji, remećenje javnog reda i mira i prometni prekršaji.

Samo zbog obiteljskog nasilja bio je u sedam sudskih postupaka, no, Centar za socijalnu skrb Nova Gradiška prošle godine u studenome vratio je njemu i supruzi djevojčicu koja je od trećeg mjeseca svog života, pune dvije godine, provela u udomiteljskoj obitelji.

Bio je nasilan prema ocu, majci i supruzi

Zbog obiteljskog nasilja otac preminule djevojčice prekršajno je prijavljivan u srpnju 2013., krajem 2013., u listopadu 2014., dva puta početkom 2015., u listopadu 2018., te srpnju 2020. godine. Radilo se o nasilju prema ocu i majci te nekoliko puta prema supruzi.

Usto, kršio je Zakon o prekršajima protiv javnog reda i mira, zbog čega je četiri puta bio prijavljivan. Posljednji put, prekršajni odjel Općinskog suda u Slavonskom Brodu vodio je zbog remećenja javnog reda i mira postupak protiv njega u veljači ove godine.

Javni red i mir remetio je tučom, svađom, vikom ili galamom.

Devet puta prijavljivan je zbog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Radilo se o vožnji pod utjecajem alkohola, vožnji vez vozačke dozvole, vožnji neregistriranim vozilom, a jednom i zato što nije obnovio ili sklopio policu osiguranja vozila kojim je upravljao.

Komentiraj